zondag 15 september 2024

Prins Daniel van Zweden


Prins Daniel, hertog van Västergötland (15 september 1973), is lid van de Zweedse koninklijke familie door huwelijk met Victoria, kroonprinses van Zweden, waardoor Daniel de waarschijnlijke volgende echtgenoot van Zweden is. Vóór zijn huwelijk met de troonopvolger van Zweden was hij personal trainer en sportschoolhouder en leidde hij een bedrijf genaamd Balance Training met drie sportscholen in het centrum van Stockholm.

Op 24 februari 2009 ontvingen Westling en kroonprinses Victoria de vereiste toestemming van koning Carl XVI Gustaf en de regering van Zweden voor het huwelijk. Dergelijke toestemming is vereist volgens de voorwaarden van de Zweedse Successiewet.

De bruiloft vond plaats in de kathedraal van Stockholm op 19 juni 2010, de 34e verjaardag van de bruiloft van haar ouders. Na de bruiloft verhuisden de hertog en hertogin van Västergötland naar het Hagapaleis.


Op 17 augustus 2011 maakte het Zweedse hof bekend dat prins Daniel en kroonprinses Victoria in maart 2012 hun eerste kind verwachtten. Op 23 februari 2012 beviel ze van een meisje, prinses Estelle, hertogin van Östergötland. Daniel nam zijn vaderschapsverlof op en wisselde van ouderrol met Victoria toen Estelle naar de kleuterschool ging. Hun tweede kind, prins Oscar, hertog van Skåne, werd geboren op 2 maart 2016.

Prins Daniel is beschermheer van de volgende organisaties: A Swedish Classic, The Healthy Generation Foundation, International Society of Nephrology, More Organ Donation.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Prinsjesdag

Op Prinsjesdag spreekt de Koning in de Verenigde Vergadering van de Staten-Generaal de Troonrede uit. Daarin geeft de regering aan wat de be...