dinsdag 17 september 2024

KroonPrinses Marie- Chantal van Griekenland


Marie-Chantal, kroonprinses van Griekenland, prinses van Denemarken (7 september 1968), is getrouwd met Pavlos, kroonprins van Griekenland, zoon van koning Constantijn II en koningin Anne-Marie van Griekenland. Marie-Chantals echtgenoot was de troonopvolger van de inmiddels verdwenen troon van Griekenland, aangezien de monarchie in 1973 werd afgeschaft.

In 1994 verloofde Marie-Chantal zich met Pavlos, kroonprins van Griekenland, zoon van de afgezette koning Constantijn II en koningin Anne Marie. Ze bekeerde zich van het rooms-katholicisme tot het Grieks-orthodoxe geloof en nam de Griekse naam María aan op 22 mei 1995 tijdens een privé-chrismation (bevestigings)ceremonie in St Paul's Chapel in New York. Haar verlovingsring was een cabochon-geslepen saffier en een hartvormige diamanten ring. De bruiloft werd gepland door Lady Elizabeth Anson en Robert Isabell. Marie-Chantal droeg een Valentino-jurk. De ceremonie werd gehouden op 1 juli 1995 in St Sophia's Cathedral in Londen. Onder de aanwezigen waren veel leden van Europese koninklijke families.




Het echtpaar heeft vijf kinderen:

Prinses Maria-Olympia (geboren op 25 juli 1996 in het Weill Cornell Medical Center in New York City),
Prins Constantine-Alexios (geboren op 29 oktober 1998 in het Weill Cornell Medical Center in New York City),
Prins Achileas-Andreas (geboren op 12 augustus 2000 in het Weill Cornell Medical Center in New York City),
Prins Odysseus-Kimon (geboren op 17 september 2004 in het Portland Hospital in Londen),
Prins Aristidis-Stavros (geboren op 29 juni 2008 in het Cedars-Sinai Medical Center in Los Angeles).





 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Prinsjesdag

Op Prinsjesdag spreekt de Koning in de Verenigde Vergadering van de Staten-Generaal de Troonrede uit. Daarin geeft de regering aan wat de be...