donderdag 12 september 2024

Huwelijk J.F Kennedy en Jackie Bouvier


Jacqueline Lee Bouvier en John F. Kennedy trouwden op de ochtend van 12 september 1953 in de St. Mary’s Roman Catholic Church in Newport, Rhode Island.

De bruid, ten huwelijk gegeven door haar stiefvader, Hugh D. Auchincloss, droeg een jurk van ivoorkleurige tissuezijde, met een portrethalslijn, een getailleerd lijfje en een bouffantrok versierd met banden van meer dan vijftig meter volants. Haar rozenpuntkanten sluier, als eerste gedragen door haar grootmoeder Lee, was gedrapeerd van een tiara van kant en oranjebloesem. Jacqueline droeg een choker van parels en een diamanten armband die een geschenk was van de bruidegom. Het bruidsboeket bestond uit roze en witte trosorchideeën en gardenia's.


De ceremonie werd uitgevoerd door aartsbisschop Cushing, een vriend van de familie Kennedy, en hij werd bijgestaan ​​door vier andere priesters, waaronder de voormalige president van Notre Dame en het hoofd van de Christopher Society. Voor de mis werd een speciale zegen van paus Pius XII uitgesproken.






 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Prinsjesdag

Op Prinsjesdag spreekt de Koning in de Verenigde Vergadering van de Staten-Generaal de Troonrede uit. Daarin geeft de regering aan wat de be...