zaterdag 14 september 2024

Overlijden Prinses Gracia van Monaco


Grace Kelly of beter gezegd Prinses Gracia overleed op 14 september 1982 op 52-jarige leeftijd bij een auto-ongeluk tijdens een rit van Roc Agel naar Monaco.

Op 13 september 1982 kreeg Grace een lichte hersenbloeding toen ze terugreed naar Monaco vanuit haar buitenhuis in Roc Agel. Hierdoor verloor ze de controle over haar Rover P6 3500 uit 1972 en reed ze van de steile, kronkelige weg af en de 37 meter hoge berghelling af. Haar dochter Stéphanie, die op de passagiersstoel zat, probeerde tevergeefs de controle over de auto terug te krijgen.

De prinses werd naar het ziekenhuis van Monaco gebracht (later het Princess Grace Hospital Centre genoemd) met verwondingen aan de hersenen en de borstkas en een gebroken dijbeen. Die middag werd ze officieel gediagnosticeerd met een hersenbloeding en zou ze volledig herstellen voordat er een tweede, ernstigere bloeding in het ziekenhuis plaatsvond. Zonder redelijke kans op herstel stierf ze de volgende nacht om 22:55 uur nadat Rainier besloot haar beademing uit te schakelen.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Prinsjesdag

Op Prinsjesdag spreekt de Koning in de Verenigde Vergadering van de Staten-Generaal de Troonrede uit. Daarin geeft de regering aan wat de be...