zondag 22 september 2024

Märtha Louise van Noorwegen


Prinses Märtha Louise van Noorwegen (22 september 1971) is een Noorse die zichzelf helderziende, zakenvrouw en lid van de uitgebreide Noorse koninklijke familie noemt, hoewel ze geen lid is van het koninklijk huis en geen publieke rol heeft. Ze is getrouwd met de Amerikaanse complottheoreticus Durek Verrett.

Ze is lid van het Huis van Glücksburg en werd in 1971 in Oslo geboren als dochter van de toenmalige prins Harald en de voormalige burger Sonja Haraldsen. Destijds had ze geen erfrecht op de Noorse troon. Dit veranderde in 1990, toen ze werd opgenomen in de lijn van opvolging van de Noorse troon, waar ze momenteel vierde is. Haar vader werd koning in 1991. Hoewel ze deel uitmaakt van de uitgebreide koninklijke familie, is ze geen lid van het koninklijk huis.


Op 24 mei 2002 trouwde prinses Märtha Louise met auteur Ari Behn (1972–2019) in Trondheim. Het echtpaar kreeg drie dochters: Maud Angelica, Leah Isadora en Emma Tallulah; die allemaal geen titel hebben. Het gezin woonde in Islington, Londen en Lommedalen, Bærum. Emma Tallulah Behn is een juniorlid van het nationale paardensportteam en won een bronzen medaille tijdens de Noorse nationale paardenspringkampioenschappen in 2021.

Het echtpaar scheidde in 2017. In 2016 had het koninklijk hof aangekondigd dat Märtha Louise en Behn gezamenlijk de voogdij over hun drie dochters zouden krijgen. Ari Behn pleegde zelfmoord op eerste kerstdag 2019.


In mei 2019 maakte ze bekend dat ze een relatie had met een Amerikaanse burger, een complottheoreticus en zelfbenoemde sjamaan genaamd Durek Verrett.  De prinses en de heer Durek Verrett maakten hun verloving bekend op 7 juni 2022 en het paar trouwde op 31 augustus 2024 in Geiranger. Het gezin woont in Lommedalen, in Bærum buiten Oslo.






 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opening Velsertunnel

De bouw van deze tunnel begon in april 1952. Op 28 september 1957 werd de tunnel in gebruik genomen door Koningin Juliana. De Velsertunnel i...